Zagor 1 - A mélység istene

AZ EGYIK LEGHÍRESEBB OLASZ KÉPREGÉNYHŐS, ZAGOR ELSŐ KALANDJA MAGYAR NYELVEN! Nagy méretű, A/4 formátum. Teljes történet, amely 3 eredeti epizódot tartalmaz.

Zagor, a titkokkal teli Darkwood erdő legendás hőse segélykérő üzenetet kap egy régi baráttól. Az óceán partján bajba került a Golden Baby bálnavadászhajó legénysége. Sőt, mintha Port Whale kikötőváros egésze áldozatul esett volna a hátborzongató terrornak, ami vérszomjas mutánsok alakjában a vízből leselkedik…

A nyomozás vérfagyasztó, sátáni tervre derít fényt. A kalandok sora okkult szertartásokon, szárazon, vízen és víz alatt zajló összecsapásokon keresztül egészen a misztikus Sargasso-tengerig vezet, ahol hőseinkre mindennél hatalmasabb ellenfél várhat: a legendákból és horrortörténetekből ismert gigantikus tengeri szörny, a Kraken…

Az olasz képregény, a fumetti egyik leghíresebb hőse a gótikus horror hagyományaiból bőségesen merítő, lebilincselő óceáni kalanddal mutatkozik be a magyar olvasóknak. Az indiánok által „békítő szellemként” tisztelt, oroszlánszívű Zagor, örökös társa, a mexikói Chico és az oldalukon harcba szálló, sokszínű csapat emlékezetes példát mutatnak bátorságból és bajtársiasságból az olvasók több generációjának is.

A Mélység istene különlegessége, hogy története a klasszikus kalandirodalom három mesterének műveit idézi meg: H.P. Lovecraft (Árnyék Innsmouth fölött; Chtulhu hívása), R.E. Howard (Conan, a barbár; Solomon Kane történetei) és W.H. Hodgson (A Glenn Carrig hajótöröttjei).

Történet: Mauro Boselli
Rajzok: Stefano Andreucci
Eredeti megjelenés: Il terrore dal mare; Cacciatore di streghe; Kraken! (Zagor No. 386-387-388, 1997/09-10-11)

296 oldal, A/4 méret, Ára: 4500 Ft

Nézz bele a képregénybe!

Scroll to Top